Державна інспекція сільського господарства в Сумській області

 

Жнива на Сумщині




 

          Держсільгоспінспекція повідомляє

 

          Державна   інспекція сільського господарства в Сумській області постійно здійснює контроль за ходом збирання зернових культур.

 

          Станом на 24.07.2013 приступили до збирання   18 районів. Намолочено ранніх  зернових   828,8 тис тонн. Крім того – намолочено  ріпаку 48,4  тис тонн тис тонн.

 

         Середня урожайність зернових –   37,7   центнерів з гектара.  Віддача озимої  пшениці на круг  41,1 ц/га, ячменю -   22,4 ц/га .

 

         На сертифіковані хлібоприймальні підприємства надійшло    287, 3 тисячі тонн зернових.   З них -265,7 тисяч тонн пшениці, а це 39,2% завезеного зерна на елеватори від валового збору  сільгосппідприємствами.   174 тисячі тонн  пшениці ( 76 1%), яка надійшла на елеватори, є продовольчою.        

 

         Також на елеватори завезено 5,5 тисячі тонн ячменю, 5,9   тисячі тонн  жита,    43,3 тисяч тонн ріпаку, 1,4 тисячі гороху.          

 

         По області найбільше йде надходження зерна пшениці 2 та 3 класів.

 

         В порівнянні з минулим роком з’явилася пшениця 1 класу.в окремих товаровиробників якість відповідає лише 1 класу.

 

         За середньозваженими показниками якості по області:

- масова частка сирої клейковини складає від 15 до 28% в середньому 20% ;

- масова частка білку в перерахунку на суху речовину в межах 10-15% в середньому 12,3%.

 

         В зв’язку з погіршенням погодних умов в деяких регіонах області спостерігається підвищений вміст пророслих зерен до 1%.  

 

         У загальному якість збіжжя є досить позитивною, що  є результатом скрупульозної роботи інспекторів Держсільгоспінспекції. Вони здійснюють постійний контроль за визначенням якісних показників зерна, що надходить на хлібоприймальні сертифіковані підприємства.

 

         Прес – служба Держсільгоспінспекції.



Создан 25 июл 2013



  Комментарии       
Имя или Email


При указании email на него будут отправляться ответы
Как имя будет использована первая часть email до @
Сам email нигде не отображается!
Зарегистрируйтесь, чтобы писать под своим ником
 
Бесплатное продвижение сайтов